Over ons

Image

Wie zijn wij

Met veel plezier is Sarnámi Bol voor ons begonnen als hobby. Wij hopen met dit platform de Hindostanen om ons heen te inspireren en motiveren wat betreft de Sarnámi taal. Nu vier jaar later (31 mei 2024) zijn wij uitgegroeid tot een platform met veel dedicated volgers die ook ons inspireren en motiveren.

Team Sarnámi Bol
Wij, Zhunaysha, Warsha en Charla, zijn het team achter Sarnámi Bol. Wij hebben elkaar jaren geleden leren kennen door ons werk bij de Publieke Omroep. Inmiddels hebben we al meer dan 15 jaar een hechte vriendschap. Naast de alledaagse dingen, houden we ook van goede gesprekken over onze cultuur en afkomst. Hier hechten wij alle drie waarde aan.

De bindende factor
Van jongs af aan houden wij ons op verschillende manieren bezig met de cultuur, bijvoorbeeld door dans, kokkerellen en films. Deze goede gesprekken kunnen soms uren duren en we springen dan ook graag van het ene onderwerp in het andere. Zo kwamen wij tijdens de lockdown op het idee om iets te gaan doen met ‘onze roots’. Maar wat? Dat bracht ons op de volgende vraag: Op welke manier hebben wij binding met onze cultuur? Het antwoord was simpel; een zeer bepalende en bindende factor is het Sarnámi!

Sarnámi verdient een eigen platform
Zelf spreken wij de taal behoorlijk vlot, maar merken om ons heen dat de taal, voornamelijk bij jongeren, steeds minder wordt gesproken. Dit vinden wij jammer, want het verlies van taal leidt uiteindelijk ook verlies van je cultuur en binding met je achtergrond.

(H)erkenning
Onderzoek in onze eigen familie- en vriendenkring wees uit dat er wel behoefte was aan een laagdrempelige en leuke manier om meer met het Sarnámi in aanraking te komen.  In juni 2020 zijn we gestart met het social-media account Sarnámi Bol.

Wij hopen met dit platform de Hindostanen om ons heen te inspireren en motiveren over het Sarnámi. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een platform met veel dedicated volgers die ook ons inspireren en motiveren.

Onze missie is om met Sarnámi Bol een ieder een stukje herkenning te bieden en de taal meer bekendheid te geven.
Dus of je de taal nu spreekt of juist niet en dit graag wil leren, Sarnámi Bol neemt je mee in de wereld van het Sarnámi.

Veel plezier!

Zhunaysha Gajadhar
Warsha Narain
Charla Manohar